Wat is voetreflexologie

Voetreflexologie werd al toegepast in het oude China, in Egypte en bij de indianen van Noord- en Zuid Amerika. Deze mensen voelden aan wat ze wel en niet moesten doen. Echter in onze tijd is het materialistische denken sterker ontwikkeld dat ons gevoelsleven. Ook onze intuïtie is vaak geblokkeerd.

De gedachte van de voetreflexzone therapie gaat ervan uit dat het lichaam, de geest en de ziel met elkaar verbonden zijn. Zij vormen samen één geheel.

Voet onderkantDe voet is een afspiegeling van ons lichaam. Voetreflextherapie heeft als uitgangspunt dat alle organen en lichaamsdelen corresponderen met reflexzones in de voet. Door de reflexzones een impuls te geven stimuleren we de organen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding waardoor de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en de meridianen (energiebanen) wordt gestimuleerd.

Daardoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd zodat het natuurlijk evenwicht wordt hersteld. Ik genees niet maar help uzelf te genezen.

Ons lichaam kan door verschillende oorzaken uit balans raken. Dit kan veroorzaakt worden door voeding, stress, hormonen of emotionele omstandigheden. Duurt deze onbalans te lang dan zullen er uiteindelijk lichamelijke klachten ontstaan.

De beide voeten worden in zijn geheel behandeld want de klacht kan van een andere plaats komen dan van het orgaan waar u last van heeft. Het lichaam is één geheel!